Tip van de week

Tip van de week: oefen de tafels van vermenigvuldiging met je kinderen al bewegend 
Buiten in de zon bewegen terwijl je de tafels automatiseert …. wat is het fijn om op de School van Morgen te zijn!

Waarom is dit belangrijk?
De truc is dat je kind met de tafels aan de slag gaat terwijl het fysiek iets anders aan het doen is. Kennis blijft namelijk beter hangen als je erbij beweegt, zo heeft Gronings bewegingsonderzoek aangetoond. En laten kinderen nou veel liever bewegen dan stilzitten!

Verbinding tussen hersenhelften
Op school wordt vooral de de linkerhersenhelft van kinderen gestimuleerd. Die linkerhersenhelft gebruik je bij rekenen, taal, logisch nadenken, verwoorden, redeneren, enzovoort. Bij het bewegen gebruik je juist de rechterhersenhelft. Door middel van bewegen leg je verbindingen tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Je onthoudt de stof gemakkelijker en beter en kunt die bovendien langer onthouden.